Nu installeras fibernät i vårt hus

Fiberkabel

Brf. Biet 3 har tecknat avtal med IP-Only Stockholm om att installera ett modernt fiberfastighetsnät till alla lägenheter och lokaler i huset. Det innebär att du och dina grannar kommer att få tillgång till ett öppet nät, där du kan beställa tjänster såsom bredband, tv och telefoni från ett stort antal tjänsteleverantörer.

Uppskattad tidplan för installationen

IP-Only Stockholm, via sin underleverantör Netel, påbörjar installationen i huset under vecka 9. Netel kommer att avisera med datum och tid några dagar innan installationen kommer att utföras i din bostad. Givetvis kan du som vill vara hemma vid installationen i bostaden. Är du inte hemma vid installationstillfället kommer du i samband med aviseringen få information om var du kan lämna dina nycklar.

Information om installationen i bostaden

Under de första dagarna dras fiberkablar fram i huset och därefter påbörjas installationen i bostäderna. I varje bostad installeras en fibermottagare, som omvandlar en optisk signal i fiberkabeln till en elektrisk signal. Fibermottagaren ägs av IP-Only Stockholm och får inte flyttas eller bytas ut. Fibermottagaren placeras i allmänhet precis innanför ytterdörren, i höjd med dörrens överkant och behöver anslutas till ett eluttag. Installatören ombesörjer installation av extra eluttag om avståndet till närmaste elcentral är max tre meter. Enligt besiktning som genomförts i huset bör elcentral på detta avstånd finnas i samtliga lägenheter.

För att underlätta för installatören ber vi dig flytta eventuella möbler som står nära ytterdörren.

Frivilliga tillvalstjänster

I samband med installationen i bostaden har du möjlighet att beställa tillvalstjänster, såsom installation av eluttag intill fibermottagaren och installation av datauttag i vardagsrum/sovrum med mera. Vill du beställa tillvalstjänster (bekostas av dig och faktureras av Netel) fyller du i vilka tillval du vill beställa på en särskild blankett (länk nedan) och lämnar denna till styrelsen (postlådan i entrén, Kalmgatan 2) senast den 15 februari. Installation av tillvalen sker i samband med installationen av fibermottagaren i din lägenhet.

När fibermottagaren är installerad får du ett välkomstbrev som beskriver hur ni kommer igång med tjänster.

Blankett för beställning av tillvalstjänster

Vad händer med ComHem-anslutningen?

Huset kommer fortsätta vara anslutet till ComHems nät, vilket innebär att den som inte vill använda det nya fibernätet kan fortsätta titta på tv och surfa precis som vanligt. Dock kommer gruppavtalet med ComHem att upphöra under 2017, därefter måste var och en teckna enskilt abonnemang med ComHem om man vill ta del av deras utbud. (Det kommer också finnas möjlighet att använda ComHem via det nya fibernätet.)

Information om utbudet i IP Onlys nät finns också på www.stockholm.ip-only.se.

Frågor?

Eventuella frågor med anledning av fibernätsinstallationen kan mejlas till info@biet3.se.

1 tanke på “Nu installeras fibernät i vårt hus

  1. Pingback: Nu påbörjas fiberinstallationen | Bostadsrättsföreningen Biet 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s